Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Netanyahu og hærledelsen besøker Golanhøydene: " Ingen bør tvile på Israels beslutninger.»

Israel ønsker fred, men ingen bør teste og blande seg opp i våre beslutninger, sa statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag under en tur på Golanhøydene sammen med Israels hær- og sikkerthetsledelse.

Netanyahu sammen med  hærledelsen på Golan, hærsjefen generalløytnant Gadi Eisenkot nærmest

World Israel News / Ole Bernhard Sørbøe (7.2.18)


Israels statsminister Benjamin Netanyahu og medlemmer av regjeringens sikkerhetskomite ble informert av IDF stabsjef, Generalløytnant Gadi Eisenkot og sikkerhetssjef i Northern Command, Generalmajor Yoel Strick.


"Jeg avslutter nå turen til IDF Northern Command som vi holdt i formiddag med medlemmer av sikkerhetskomiten. Jeg er imponert over det store arbeidet som vår hær - IDF - gjør for å forsvare våre grenser og vår stat. Vi ønsker fred, men vi er forberedt på noe scenario, og jeg foreslår at ingen tester oss, sier Netanyahu".


Netanyahus uttalelse kommer mot et bakteppe av gjentatte kommentarer fra israelske tjenestemenn at det ikke ville bli  tolerert at en iransk militær oppbygging i Syria ville bli oppbygget samt beskyldninger om at Teheran forsøker å gjøre Libanon til et stort ammunisjonslager for terrororganisasjonen Hizbollah, som oppholder seg der.


Netanyahu nevnte også at Ahmad Nasser Jarar, den palestinske terroristen som ledet terroristcellen som drepte Rabbi Raziel Shevach,  ble drept av israelske sikkerhetsstyrker i går kveld etter en månedslang jakt. «Jeg lovet enken av Rabbi Raziel Shevach at vi ville finne hennes manns morder. Jeg vil rose Israels sikkerhetsbyrå (Shin Bet), Israels politi og IDF for å gjøre akkurat dette,"


Netanyahu la til at israelske sikkerhetsstyrker også jakter og ville finne Abed Alkarim Adel Assi, terroristen som stakk Rabbi Itamar Ben-Gal i hjel på en stasjon utenfor Ariel på mandag.


«Således vil det også skje  med den avskyelige morderen som drepte Rabbi Itamar Ben-Gal. Vi er alle i sorg sammen med familien og hans enke, sa Netanyahu".