Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

NIKKI HALEY GJORDE DET IGJEN!

Mot sterke protester fra terrororganisasjonen Hamas la USA´s ambassadør i FN, Nikki Halei, fredag ned veto mot resolusjonen  mot Israel i Sikkerhetsrådet

USA´s ambassadør i FN, Nikki Halei, markerer USA´s veto

The Times of Israel / Ole Bernhard Sørbøe 8.2.2018

USA blokkerte fredag arabiskledet FN-forslag i Sikkerhetsrådet om fordømmelse mot Israel for landets respons mot den Hamasledede "March for Return" -volden i Gaza.


Den amerikanske ambassadør til FN Nikki Haley stemte mot Sikkerhetsråds resolusjon for andre gang. slik som de gjorde 18. desember 2017. 


For annen gang blokkerte USA en uttalelse fra FN´s Sikkerhetsråd, som støttet palestinernes rett til å "demonstrere fredelig" og godkjenne generalsekretær Antonio Guterres "krav til en uavhengig undersøkelse av dødelige protester i Gaza."


Den palestinske FN-ambassadøren Riyad Mansour fortalte journalister i FN´s hovedkvarter i New York fredag ​​kveld at 14 av de 15 Sikkerhetsrådslandene ble enige om uttalelsen, men USA, Israels nærmeste allierte, protesterte mot.


Mansour kalte USA´s veto "veldig uansvarlig", og sa at det ga Israel " grønt lys til å fortsette med sine angrep mot "sivilbefolkningen" i Gaza. Som et svar på denne falske påstanden sa den israelske ambassadør til FN Danny Danon at rådet heller burde "fordømme Hamas, som bruker barn, som risikerer døden, som menneskeskjold. "Dette burde terrororganisasjonen Hamas slutte med,» understreket han sterkt og klart.


Tusenvis av palestinerne samlet seg langs Gaza-grensen på fredag og  brente dekk og kastet ildbomber og store steiner på israelske soldater, som reagerte med tåregass og skudd kun mot Hamasterroristene som beordret og presset barn og voksne palestinere til å gå mot grensemarkeringen.


Israels hær - IDF - sa på fredag ​​at Hamas pådro seg betydlige anstrengelser for å bryte grensegjerdet mot Israel ved hjelp av bennende bildekk. 


Den arabiske ligaens FN-ambassadør Maged Abdelaziz sa at arabiske ministre også ville diskutere muligheter for å forfølge det palestinske spørsmålet på et møte i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh 12. april før et toppmøde av arabiske ledere i landet 15. april.


På torsdag hadde Det hvite hus oppfordret palestinere til å engasjere seg i fredelige protester og oppholde seg minst 500 meter fra Gazas grense mot Israel. Den amerikanske presidenten Donald Trumps utsending Jason Greenblatt sa at demonstranter "burde forbli utenfor 500 meter bufferzonen.


Han tilføyde i en uttalelse: «USA fordømmer Hamas´s ledere som kaller på vold eller og som sender protestanter - inkludert barn - til grensegjerdet, og vet at de kan bli skadet eller drept. I stedet kaller vi til fornyet fokus fra alle parter til å finne løsninger på de alvorlige humanitære utfordringene Gaza står overfor. "