Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

NORGE GIR IKKE ISRAEL ANERKJENNELSE

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener Norge ikke har støttet Israel nok i FN og oppfordret fredag til press mot egen regjering

  Oslo Symposium

Dagen - Ole Bernhard Sørbøe - Skrevet av: Håvard Lied

Fredag ettermiddag var viet til innlegg om Israel på Oslo Symposium. Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, snakket om antisemittisme og boikott, og lege og forfatter Bjørn Hildrum fortalte fra sin nye bok «Israels land etter internasjonal lov».

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) snakket også om Israel og FN, men nøyde seg ikke med å skildre hvordan historien har vært. 

"La det være helt klart. De mange fordømmelsene av Israel er ikke basert på fornuft. De er basert på antisemittisme, jødehat, intoleranse og ikke minst misunnelse" sa Tybring Gjedde fra talerstolen.

"Si ifra til Erna og regjeringenSom en liten nasjon med få innbyggere klamrer Norge seg til FN. Norge har spilt en aktiv rolle for å bygge opp under FNs makt og innflytelse. Norge har trodd på prinsippene organisasjonene har bygget på.

Men, la meg legge til at i dette bildet har ikke Norge gitt Israel den støtten og anerkjennelsen landet fortjener." 

Tybring-Gjedde oppfordret publikum til å si i fra mot regjeringen partiet han representerer selv sitter i.

"Jeg vil oppfordre dere i salen nå til å ta tak og si ifra til Erna Solberg og regjeringen, til Stortinget, til Jonas Gahr Støre og alle sammen at vi må stå opp for Israels sak" 

Han mente Norge er et innflytelsesrikt land i FN og at vi må bruke det for å fremme vestlige verdier.

"Vi er et stort land i FN og da skal vi også få gjennom det som er riktig. Toleranse, rettferdighet og frihet. Vi må ikke legge oss flat for land som mener det motsatte."