Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

NY BEHANDLING FOR KREFT

Innen et år lover israelske forskere å lansere en ny behandling kalt MuTaTo som vil kurere kreft.

  Barn med alvorlig kreft

Jerusalem online - Ole Bernhard Sørbøe

Løftet har blitt gjort av det israelske firmaet Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi). Det ble først rapportert av Jerusalem Post og senere av andre vanlige medier som New York Post, Forbes og Christian Media News (CBN).


Den nye teknologien, utviklet av Dr. Ilan Morad, er radikalt forskjellig fra andre forsøk på å oppnå en effektiv kur mot kreft i noen av dens manifestasjoner.


Behandlingen bruker en kombinasjon av kreftpeptider og et toksin som spesielt vil drepe kreftceller.


Tidligere antistoffbaserte terapier angrep bare kreftcellene, og de kurative effektene ga veien til utviklingen av nye celler, dannet fra cellene til de som allerede er angrepet, eller ved mutasjonen av ondartede celler som overstiger effekten av behandlingen. Det er ingen tilfeldighet at kreft, enten behandlet eller ikke, har blitt den andre "naturlige" dødsårsaken.


MuTaTo, kort for flere måltoksiner, målretter ikke bare mot meget spesifikke celler radikalt, men flere angrep har en raskere effekt enn malign cellers evne til å mutere og bli resistent mot behandling.


I tillegg til presisjonen av toksinangrepet, ødelegger applikasjonen også den ondartede cellen til det punktet der - det er ingen spor igjen som kan regenerere senere og mutere til nye behandlingsresistente celler.


MuTaTo kan også tilpasses hver pasient. Med riktig biopsi kan spesialiserte leger utforme en tilpasset "cocktail" for hver type kreft.


En annen stor fordel ved den nye behandlingen ville være den dramatiske reduksjonen av bivirkningene av behandlingen på pasienter, siden kroppens friske celler ikke ville bli påvirket, slik det er tilfelle med behandlinger som er brukt til nå, hvor pasientens generelle helse er påvirket .


Fordi utviklingen av peptider er enklere og billigere, forventes MuTaTo å bli et effektivt alternativ for en større del av befolkningen som er berørt av en rekke kreftformer. For nå har tester med mus i laboratorier vært vellykket, og det er anslått at innen ett år vil applikasjonen hos mennesker bli utviklet.