Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

PRESIDENT TRUMP GIR KJEMPESTOR GAVE TIL ISRAEL

Nasjonalforsvarsloven inneholder et todelt mål om å hedre forholdet mellom USA og Israel, og gir 3,8 milliarder dollar årlig til den jødiske staten

 

United with Israel / Ole Bernhard Sørbøe  27.8.18

Den amerikanske president Donald Trump undertegnet NDAA - National Defense Authorization Act mandag, som innebærer $ 550 millioner i bistand til Israel. 


En samarbeidsavtale mellom USA og Israel omfatter i tillegg et tosidig tiltak for å hedre et tiårig samarbeidsavtale mellom USA og Israel, hvor USA gir 3,8 milliarder dollar årlig til den jødiske staten.


I tillegg gir USA til Israel $ 50 millioner for felles amerikansk-israelsk arbeid mot motortunnelteknologi, som har oppstått som en stor sikkerhetstrussel mot Israel de siste årene fra den palestinske Gaza-baserte terrororganisasjonen Hamas.


I møte med konstante trusler på sine grenser, er Israel tvunget til å bruke mer på forsvaret i prosent av BNP enn noen annen nasjon i den industrialiserte verden.


Det største del av støtten er brukt til å kjøpe amerikanske produkter, og støtten er derfor i hovedsak en investering i den amerikanske økonomien.


Samtidig stopper midlertidig salg av F-35-jagerfly til Tyrkia. Dette kommer på grunn av spenninger mellom Washington og Ankara, fordi Tyrkta for tiden holder som politisk trekk en amerikansk pastor som gissel.