Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Regjeringen vil kutte støtte til terror

Samarbeidspartiene er enige om at palestinske organisasjoner som oppfordrer til vold og antisemittisme ikke skal få penger.

Norges nye regjering

Dagen / Ole Bernhard Sørbøe  (18.1.18)

Søndag ettermiddag la Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet frem sin historiske regjeringsplattform. Under kapittelet om «utenriks og utvikling» hadde de nye samarbeidspartiene fått inn et nytt punkt.

Her heter det at regjeringen ikke vil «støtte organisasjoner i de palestinske områdene som oppfordrer til vold eller som fremmer hatefulle ytringer, rasisme eller antisemittisme». 

– Det skulle være en selvfølge
– Dette er veldig bra og et punkt Frp har kjempet for å få inn, sier Christian Tybring-Gjedde, utenrikspolitisk talsperson i Frp.

Han trekker frem skoler og andre institusjoner på Vestbredden og i Gaza som blir oppkalt etter terrorister. Disse kan nå oppleve stopp i norske bistand.

– Ja, vi må følge opp det vi har blitt enige om. Hvis dette punktet i regjeringsplattformen skal være veiledende, må vi legge til grunn at også andre punkter kun er veiledende, sier han.  

«Ingen er fredet»
Også Høyres utenrikspolitiske talsperson, Michael Tetzschner, er godt fornøyd.

– Dette punktet støtter jeg fullt ut, sier Tetzschner.

Han understreker at alle deler av bistandsfeltet nå vil blir vurdert og at «ingen er fredet».

– Det er all grunn til å være mindre opptatt av hvor mye penger man gir og mer opptatt av effekten pengene har på konfliktnivå og utvikling.