Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

REKORDANTALL TURISTER KOM TIL ISRAEL I AUGUST

Rekordantall turister passerte gjennom Ben Gurion Airport i august måned

  Ben Gurion Airport

Breaking Israel News / Ole Bernhard Sørbøe

Historisk rekord av turister til Israel iår, flyplassen sier det dette året er en «Tourism boom", det ligger an til 10 % flere turister enn ifjor

 
I tillegg til reisende som kommer til Israel i løpet dette året, reiser mange israelere også til utlandet i ferien. Noen av deres favorittmål er USA, Hellas, Kypros, Italia og Russland.

Før Rosh Hashanah, som i år begynner søndag kveld, 9. september, vil ca. 30.000 ultra-ortodokse Hassidiske jøder gjøre sin årlige pilegrimsreise til Uman i sentrale Ukraina. De besøker der graven til Rabbi Nachman fra Braitslav, den 18. århundres grunnlegger av Hassidisk jødedom.
Israel har for første gang i år måttet sette opp et midlertidig konsulat i Uman for å bistå reisende i tilfelle de får problemer under oppholde i Ukraina.
På hver Yom Kippur, den jødiske forsoningsdagen, som i år begynner tirsdag kveld, 18. september, er det ingen fly som letter eller lander på Ben GurionAirport. 
Flyplassen vil gjenåpne onsdag kveld 19. september med den første landingen kl. 21.30 og den første avreise klokka 11.30 dagen etter.