Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Rekordmange kristne pilgrimer feiret jul i Israel iår

Det israelske turistdepartementet forventer et rekordantall kristne pilgrimer til Israel nå i julehøytiden. Det vil avslutte et år med turistrekord.

Breaking Israel News

Breaking Israel News / Ole Bernhard Sørbøe

Turistminister Yariv Levin sier i en uttalelse at det i tiden frem til nyttår forventes 20 prosent flere kristne turister enn i 2016.
“Israel inviterer de trofaste fra alle religioner til å be, tilbede og besøke alle de hellige stedene i Israel i frihet og sikkerhet,” sier Levin. “Jeg er stolt av å benytte anledningen til å kunngjøre at i år har vi brutt alle tidligere rekorder for innkommende turisme, og vil til slutt i 2017 sette en rekord med 3,5 millioner turister – en halv million mer enn forrige rekord.”
Ifølge departementets statistikk var over halvparten av de 2,9 millioner turistene i 2016 kristne, inkludert ca. 120.000 som besøkte Israel sist desember. Av de totale kristne turistene i fjor var 38 prosent identifisert som katolske, 28 prosent som protestanter, og 28 prosent som ortodokse. Blant protestantene var 75 prosent identifisert som evangeliske, bestående av 13 prosent av alle turister. 23 prosent av alle besøkende til Israel definerte formålet med besøket som en pilgrimreise.
I kveld er det satt opp gratis pendlebusser hver halvtime mellom Jerusalem og Betlehem. For turister som måtte befinne seg i Jerusalem i dag kan det være greit å vite at de går fra parkeringsplassen Carta nedenfor Jaffa Gate og nær Mamilla Boulevard.”
De fleste kristne turister besøker Jerusalem, men rundt 40 prosent besøker Tel Aviv-Jaffa, opplyser turistdepartementet. De mest besøkte stedene for kristne inkluderte Den Hellige Gravs Kirke, det jødiske kvarteret, Klagemuren, Via Dolorosa, Oljeberget, Kapernaum, og Davids by.