Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

SKYLD IKKE PÅ ISRAEL, MEN PÅ TERRORORGANISASJONEN HAMAS

Etter at FN´s Nickolay Mladenov krevde at "begge sider" måtte vise selvbeherskelse etter et massivt Hamas-rakettangrep på Israel, hilste den amerikanske ambassadør til FN, Nikki Haley i skarpe ordlag FN`s utsending med at her er det Hamas som er den store skurken, og ikke Israel.

Israels ambassadør til FN, Nikki Haley

Israel News Staff / Ole Bernhard Sørbøe 21.11.18

Den amerikanske ambassadør Nikki Haley tok sterkt til motmæle i Sikkerhetsrådet mot FN.s spesielle utsending, Nickolay Mladenov og svarte på hans krav om at både Israel og palestinerne slutter med å foreta massive rakett-angrep som ble lansert av Hamas og islamsk jihad i Gazastripen. "Her er det alene terroristorganisasjonen Hamas som må ta på seg skylden», sa Nikki Haley.


«Faktum er," sa Haley, «at det er bare en side som har angrepet, og det er ikke Israel". Hamas rettet angrepet mot sivile. Det var alene Hamas som  terroriserte for å nå sine mål,» rapporterte også avisen Times of Israel.


"Israel lanserte derimot sine luftangrep på Hamas´militære stillinger, våpendepoter og etterretningsmidler i Gaza, som et svar på at over 400 raketter og mørtler ble skutt ut fra Gaza mot Israel», forklarte Nikke Haley.


«Angrepet på nabolagene var målrettet. En buss ble bombet av en anti-tank missil. Familier ble på forhånd hjulpet av israelske soldater inn i bombehytter for å unnslippe Israels angrep mot Gaza, "la Nikki Haley til.