Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Snøvær i Nord-Israel og regnværet i Midt-Israel intensiveres

På bildet vil du se til venstre bl.a. en hjort hjort i snøværet på Golan. Ellers ligner landskapet her på norske forhold.

Snø faller i Nord-Israel og temperaturen fortsetter å falle

Ole Bernhard Sørbøe (29.1.18)

Innbyggerne i Nord-Israel våknet til en hvit morgen, som dagens vintersystem intensiverte. Politiet har satt opp veisperringer på grunn av glatte veier og noen skoler sendte studenter hjem tidlig.


Snø begynte å falle på fredag ​​morgen på Mount Hermon og andre bergtopper i Nord-Israel, inkludert Golanhøydene og Galileafjellene.


På noen steder, som Safed, Beit Jann og Kibbutz Sasa, falt det om lag to centimeter snø, noe som gjorde at noen skoler sendte skolebarn og studenter hjem om dagen. Politiet har blokkert en rekke glatte veier i området.


Nåværende vintersystem har også forårsaket bekker i nord som strømmer sydover, som får vanet i Genesaretsjøen til å stige med fire centimeter siden torsdag, noe som avhjelper vannkrisen for denne kjente innsjøen. Mount Hermons skiområde forblir stengt på grunn av den høye snøen.


I sentral-Israel fortsatte regnet å intensivere og forventes å spre seg mot Tel Aviv og lenger sør. Jerusalem har vært tørt inntil nå til tross for det kalde været, men regn er forventet også der.