Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

STEMPLER BOIKOTT-BEVEGELSEN SOM ANTISEMITTISK

Stempler boikott-bevegelsen som antisemittisk
USAs utenriksdepartement vil heretter slå ned på boikott av Israel
 

 
Den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo besøkte nylig Israel i tre dager under en lengere rundtur i Stor-Midøsten. På et møte med statsminister Benjamin Netanjahu sa Pompeo at den internasjonale BDS-bevegelsen er «en kreftsvulst» og at utenriksdepartementet nå formelt vil stemple bevegelsen som antisemittisk.
 
En kreft-svulst
– Jeg kan i dag gjøre det offentlig kjent at Utenriksdepartementet har truffet en beslutning angående den globale anti-israelske BDS-bevegelsen. Vi stempler den nå formelt som antisemittisk, sa Pompeo til mediene mens han sto ved siden av statsminister Netanjahu etter møtet.
– Dette kan naturligvis høres banalt ut for slike israelere som Dem, herr statsminister, sa Pompeo. – For dere kan det virke som bare en banal konstatering av et faktum. Men jeg vil dere skal vite at vi fra nå av vil ta skritt for å identifisere bevegelser som engasjerer seg i hatefull BDS-virksomhet og stanse all finansiell støtte fra USA til dem. Tiden er nå inne, erklærte utenriksministeren.
Statsminister Netanjahu repliserte straks: – Ja, det kan vel hører enkelt og banalt ut, men for oss er det simpelthen vidunderlig å høre det.
– Hør her, fortsatte Pompeo. – Vi ønsker å stå sammen med alle nasjoner som innser at BDS-bevegelsen er en kreftsvulst. Vi er nå forpliktet til å bekjempe bevegelsen. Det vi nå gjør, vil derfor tale for seg selv. Under president Trumps administrasjon står USA sammen med Israel som aldri før.
 
Boikott, av-investering og sanksjoner
Bokstavene BDS står for «boikott», «av-investering» og «sanksjoner». Over hele verden er det pro-palestinske aktivister som står bak BDS-bevegelsen.
Tidligere har den tyske Forbundsdagen vedtatt en resolusjon som stempler BDS-bevegelsen som antisemittisk. Resolusjonen anmodet den tyske regjeringen om å nekte all støtte til BDS-aktivister.
 
«Made in Israel»
Under besøket i Israel informerte Pompeo også om at USA heretter vil forby merking av varer produsert i jødiske bosettinger som «Laget i Palestina» eller endog «Laget i okkupert Palestina». I stedet vil USA kreve at alle slike varer skal merkes «Laget i Israel».
I kjølvannet av USAs anerkjennelse av de jødiske bosettingene som lovlige avla Pompeo et offisielt besøk ved en jødisk bedrift i en av bosettingene. Bedriften har i et par år produsert en israelsk vintype som markedsføres under navnet «Pompeo-vin». Utenriksministeren nyttet anledningen til å smake på denne vin-typen.
Pompeo avla dessuten et tilsvarende offisielt statsbesøk på Golan-høydene, etter at USA for en tid siden anerkjent Golan som israelsk territorium.