Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

STOR ÅPNING AV USA`S NYE AMBASSADE I JERUSALEM IDAG!

President Trumps datter Ivanka leder USAs delegasjon ved åpningen av ambassaden i  Jerusalem idag. Omkring 250 administrasjonsansatte, senatorer, kongressledere og kristne og jødiske ledere kommer til å innlede den historiske hendelsen. Norske myndigheter vil ikke delta!

USA´s ambassade i Jerusalem

World Israel News / Ole Bernhard Sørbøe 14.5.2018

Feiringen av USA´s historiske ambassadflytting, fra Tel Aviv til den israelske hovedstaden i Jerusalem startet søndag med en stor delegasjon ledet av president Donald Trumps datter og svigersønn.


Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner, som begge fungerer som nære rådgivere til presidenten, er en del av en 250-medlemsgruppe som har kommet til den offisielle dedikasjonsseremonien til den amerikanske ambassaden.


I forkant av hennes andre besøk til Israel på et år, skriver president Trump på hennes Instagramside lørdag hvor glad hun ble da hun skulle få denne ære fra si far å lede feiringen av Israels bursdag i Jerusalem på en slik måte.


Hun svarer selv til sin far: "Med stor glede reiser jeg tilbake til Jerusalem. Jeg er beæret over å bli med den fremtredende delegasjonen som representerer deg og din administrasjon og det amerikanske folket ved denne viktige seremonien til minne om åpningen av vår nye amerikanske ambassade i Jerusalem i  Israel. Vi gleder oss til å feire Israels 70-årsjubileum og landets lyse fremtid, og legger til at ve også vil be for fred, så vel som fremtiden for for USA-Israel-alliansen».


Noen av de andre fremtredende gjestene er statssekretær Steven Mnuchin og ca 40 medlemmer av lovgivningsavdeling, inkludert sterke tilhenger av Israel som senatorer Ted Cruz og Lindsay Graham samt Trumps sjef til Midt-Østen, Jason Greenblatt, assisterende statssekretær John J. Sullivan, den amerikansk ambassadør i Jerusalem David Friedman, i tillegg til ledere av både kristne og jødiske organisasjoner som også vil være til stede for å delta i dette store historiske øyeblikket.


Statsminister Benjamin Netanyahu holder også en mottakelse på søndag i Utenriksdepartementet for rundt 800 inviterte, inkludert 40 ambassadører. Selv om de fleste europeiske diplomater har rapportert å ikke delta, har Østerrike, Ungarn, Tsjekkia og Romania bestemt å trosse EU og likevel valgt å være representert på arrangementet.


De sistnevnte tre landene blokkerte EU´s vedtak om å sende ut en offisiell fordømmelse av den amerikanske ambassadens flytting til Jerusalem. Siden EUs regler sier at slike vedtak må være enstemmig, trosset disse tre landene EU´vedtak


Mandag vil den offisielle dedikasjonsseremonien bli avholdt i den nye amerikanske konsulatomgjorte ambassaden i Jeronas Arnona-nabolag, se bildet. Tusenvis av politifolk har blitt stasjonert over hele Jerusalem for å opprettholde sikkerheten, sikre ambassaden og direkte trafikk.


To dager etter den amerikanske innvielsen, vil Guatemala følge med etter med å innvie sin ambassade i Malha Technological Park i Jerusalem i nærvær av landets presidenten Jimmy Morales. Paraguay annonserte nylig at landet ville følge sin sentralamerikanske nabo i Jerusalem ved å flytte sin  ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem innen utgangen av mai måned.