Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Storkontrakt for Israel Aerospace Industries

Norsk-israelsk handelskammer 2017.10.21

Kontrakten omfatter flere dusinvis av luftbårne terminaler og bakkesegmenter for medium og tunge løftehelikoptere. Ingen økonomiske detaljer er offentliggjort, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

Den aktuelle kunden har tidligere kjøpt SATCOM-terminaler som ble installert på angrepshelikoptre. ELK-1891 SATCOM-nettverket vil bli utviklet innen 2019, og er den nyeste teknologien utviklet av ELTA Systems Ltd., en gruppe og datterselskap av Israel Aerospace Industries, skriver Globes.

“ELTA har fått stor erfaring med å designe, integrere og installere ELK-1891 SATCOM-systemer ombord på ulike helikoptre. Våre systemer er i bruk i luftstyrker over hele verden. Noen få hundre systemer er i drift og støttes av IAI / ELTA, til kundenes store tilfredshet. Vår kompetanse er oppnådd gjennom omfattende innsats for å samarbeide med plattformprodusenter og sluttbrukere.

Dette er en viktig kontrakt for ELTA. Vår forpliktelse til å gi kunder over hele verden toppmoderne kommunikasjonsløsninger er fast, og vi tar sikte på å bringe det beste av produkter til markedet,” sier IAI EVP og ELTAs president Nissim Hadas.

IAI / ELTA har lang erfaring med å designe, utvikle og drive SATCOM-systemer for plattformer, inkludert jagerfly, helikoptre, transportfly, oppdragsfly og UAV, skriver Globes.