Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Syrisk nyfødt barn hentet til Israel for komplisert nødhjelpskirurgi

Det syriske nyfødte barnet er fløyet til Israel i en spesiell neonatal inkubator for å motta livreddende operasjon | Foto: Aviation Bridge

Israel Hayom / Ole Bernhard Sørbøe

Det kypriotiske helsedepartement ber Israel om å hjelpe dem med å redde livet til en dag gammel syrisk gutt med medfødt hjertefeil. 
 

Sykehusdirektøren der barnet ble født vet at Israel er det eneste landet som kan gi hjelp i dette kompliserte tilfellet. "Det nyfødte barnet i stabil tilstand, er avhengig av en komplisert operasjon, sier han.

En baby til syriske flyktninger på Kypros i forrige uke, har blitt fløyet til Israel og innlagt på Sheba Medical Center på Tel Hashomer, der han skal gjennomgå kirurgi for å rette opp en alvorlig medfødt hjertefeil.


På fredag ​​kontaktet det kypriotiske helsedepartementet den israelske ambassadør pål Kypros, Sammy Revel, og ba om hjelp til å overføre den en dag gamle babyen til Israel for den kompliserte medisinske behandlingen.


Det israelske utenriksdepartementet, sammen med forsvars- og sikkerhetsansvarlig og grenseovergangsstyrelsen på Ben-Gurion International Airport, sendte en felles appell på babyens vegne til innenrikisministerter Aryeh Deri, som utstedte tillatelser for babyen og hans far til å reise inn i Israel for at inngrepet kunne bli foretatt. Israel har som kjent et  meget godt politisk samarbeid med Kypros.


Sheba Medical Center rapporterte at barnet nå ligger på sykehus i Neonatal Intensive Care Unit i stabil tilstand, og forventes å bli operert i løpet av de neste dagene etter at nødvendige forberedelser er gjennomgått.


Hjertekirurg, Dr. Itai Pessach, assisterende direktør i Edmond og Lily Safra barnesykehus i Sheba, sier: «Barnets  tilstand er stabil, og han vil bli operert på International Congenital Heart Center i Sheba.


"Å bringe pasienter til Sheba sykehus i Israel til det etablerte senteret for katastrofemedisin der, er en del av det internasjonale arbeidet som Israel påtar seg. Her gir vi livsnødvendig hjelp i kompliserte saker fra hele verden i nært samarbeid med vårt utenriksdepartementet, sier Dr. Itai Pessach "