Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

TO NYE LAND KNYTTER STERKERE KONTAKT MED ISRAEL

Den slovakiske statsministeren Peter Pellegrini sier at hans land snart vil åpne et “nytt kultur- informasjons- og innovasjonssenter” i Jerusalem som vil bli betjent av en offisiell representant fra hans utenriksdepartement. Slovakia har ifølge World Israel News kun utplassert fire diplomater i utlandet med en innovasjonsportefølje.

 Den ungarske statsministeren Viktor Orban (til høyre) sammen med Israels statsminister Netanyahu

Norsk - israelsk handelskammer /  Ole Bernhard Sørbøe 

Samtidig sier den ungarske statsministeren Viktor Orban at han har informert den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu om at den ungarske regjeringen har bestemt seg for å åpne en handelsrepresentasjon i Jerusalem, som vil få diplomatisk status, skriver World Israel News.


Statsministrene var i Israel sammen med den tsjekkiske statsministeren Andrej Babiš, hvis land allerede har etablert seg i Jerusalem, «kalt tsjekkisk hus». Det ble offisielt åpnet i fjor av den tsjekkiske presidenten Milos Zeman.


Statsminister Benjamin Netanyahu er godt fornøyd med avgjørelsene. Han reagerte med å takke Orban for å «forlenge Ungarns ambassade i Israel til Jerusalem» i handelsspørsmål.


“Ungarn har besluttet å åpne en diplomatisk gren i ambassaden i Jerusalem, og Slovakia har besluttet å åpne et innovasjons- og kultursenter i den israelske hovedstaden. Dette følger Tsjekkias kunngjøring om at landet åpner et "Tsjekkisk hus2" i Jerusalem,» sa den israelske statsministeren.


“Dette er viktig,” understreket han. “Det er et tegn på vårt vennskap. Og det er også et sted i Jerusalem som kan ønske deg velkommen neste gang du kommer hit. “