Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

TRUMP-DIREKTIV ANGRIPER BOIKOTT-BEVEGELSEN I USA

Trump-direktiv angriper boikott-bevegelsen i USA
Mens drapsmenns kuler myrdet tre amerikanske jøder i en kosher-butikk i New Jersey, signerte president Trump et direktiv som fratar universiteter og høyskoler føderal statsstøtte hvis de boikotter Israel og mobber jøder.


Av Odd Sverre Hove

Tirsdagens forferdelige skyte episoden fant sted i Jersey City like ved New York. I Jersey City gikk tungt væpnede drapsmenn tirsdag til angrep på en jødisk dagligvarebutikk som selger såkalt kosher-mat til ortodokse jøder. Dagligvarebutikken ligger vegg i vegg med en synagoge som sokner til den såkalte khabad-retningen innen for ortodoks amerikansk jødedom.

Terroristene greide å drepe tre uskyldige jøder og en politioffiser, før de selv ble drept i den heftige skuddvekslingen med politiet. Et av drapsofrene var den kvinnelige butikkinnehaveren. Ektemannen hennes hadde vært sammen med henne i butikken bare en liten stund før massakren. Men så var ektemannen gått over i synagogen for å be.

Da skytingen begynte, ble synagogedørene stengt for at ikke terroristene skulle kunne ta seg inn også i synagogen. Men dermed ble ektemannen innestengt og fant ingen mulighet til å komme seg ut igjen til kona si. Ikke før skytingen var over og drapsmennene var skutt og drept av politiet. Men da var det for sent. Da var kona hans myrdet, sammen med to andre ortodokse jøder.
 
Trumps direktiv mot BDS-bevegelsen
Uavhengig av denne antisemittiske terrorhandlingen i USA signerte president Donald Trump onsdag en beslutning som vil få direkte bærekraft i spørsmålet om jødehat, antisemittisme og antisionisme ved universiteter og høyskoler i USA.
Signeringen foregikk under presidentens tradisjonelle årlige hanukka-festlighet i Det Hvite Hus, i nærvær av både ledere fra amerikansk jødedom og ledere fra de pro-israelske evangelikale kristne bevegelsene i USA. Presidenten ba uttrykkelig lederen for de evangelikale kristne Israel-vennene, pastor John Haigh, stige opp på podiet mens signeringen fant sted.
Og president-dekretet som Trump da signerte, knesetter den internasjonalt anerkjente jødehat-definisjonen som bindende for Utdanningsdepartementet i USA.


Den internasjonalt anerkjente jødehat-definisjonen inkluderer i definisjons-kjennetegnene også jødestat-hat, det som ofte kalles antisionisme. Antisionisme er å forstå som en egen variant av antisemittisme, fremgår det av noen av definisjons-kjennetegnene i den internasjonalt anerkjente jødehat-definisjonen.


For amerikanske universiteter og høyskoler er det nye president-direktivet betydningsfullt. For i student- og universitets-miljøene i USA har den fremadstormende boikottbevegelsen, ofte kalt BDS-bevegelsen, gang på gang fått gjennomslag for vedtak, beslutninger og paroler som har gjort livet surt for mange studenter. Nå blir slike universitets og studentting-vedtak lovstridige i USA.

Nå mister universiteter og høyskoler føderal pengestøtte hvis de går inn for BDS-parolene.