Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

TURISMEN TIL ISRAEL SLÅR ALLE REKORDER

I løpet av årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel.

  Strandliv i Tel Aviv

Miff v. Bjarte Bjellås  / Ole Bernhard Sørbøe 15.7.2018

I fjor kom det rekordmange turister til Israel. Ved utgangen av 2017 hadde 3,6 millioner turister vært innom landet. Men nå står fjorårets rekord for fall.

For allerede etter årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Til sammenligning var det 1,75 millioner turister på samme tid i fjor.

Det er først gang over to millioner turister besøker Israel i løpet av årets første halvår, ifølge tall publisert av det israelske turistdepartementet.

– Våre markedsføringskampanjer og de aktivitetene som vi står i spissen for i departementet fører til stadig nye rekorder, sier turistminister Yariv Levin.

Økningen er på 19 prosent i forhold til samme periode i fjor og en økning på 26 prosent i forhold til første halvår av 2016. Turismen har bidratt med drøyt 27 milliarder kroner til den israelske økonomien fra januar til og med juni.

– Jeg er veldig glad for at vi nå bærer fruktene av det intensive arbeidet vårt. Denne vintersesongen vil vi også se en økning i antallet flygninger fra Europa til Eilat, med nye flyselskap som etablerer ruter, forteller Levin.

Fra og med 31. oktober kan du også oppleve hvorfor rekordmange besøker Israel. Da starter Norwegian med direkteflygninger mellom Oslo og Tel Aviv.