Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

U-VAKSINERTE PÅ DØDS-LEIET ANGRER DYPT

U-vaksinerte på dødsleiet angrer dypt


Øynene til døende corona-pasientene buler voldsomt ut av øyehulene mens pasienten sliter med å trekke aldri så lite luft inn i lungene, sier to israelske spesialsykepleiersker.
 
Av Odd Sverre Hove
 
Det store flertallet av corona-pasienter ved Beilinson-sykehuset i den israelske byen Petakh Tikva er u-vaksinerte, men når corona-sykdommen herjer med dem under dødsleiet, angrer de dypt på at de forsømte å ta vaksine, sier Miri Sjem-Ad og Maysoon Maklade.
Begge er spesial-sykepleiersker ved dette sykehusets intensiv-avdeling for alvorlig syke corona-pasienter. Og begge sto nylig frem i intervju med Israels Kanal 12.
 
Som fisk på land
– Det er voldsomt frustrerende å være vitne til den forferdelige angeren hos døende corona-pasienter som forsømte eller nektet å la seg vaksinere – for deretter i livets siste levedøgn å måtte slite fryktelig med å trekke luft inn i lungene.
– Jeg vet ikke om folk husker hvordan en fisk ser ut når den er kommet opp på land. Øynene til de døende corona-pasientene buler ut av øyehulene mens kroppen sliter for å hale aldri så lite oksygen inn i lungene. Men oksygen-opptaket blir bare mindre og mindre på grunn av den forferdelige pandemien.
 
Lungene kollapser
Miri Sjem-Ad og Maysoon Maklade forteller til den israelske TV-kanalen at de mister i gjennomsnitt to pasienter på hvert vaktskift. I det ene øyeblikket reiser pasienten seg fra sykesengen for å ta en tur på badet før de gjør seg klar til å dra hjem. Men så kollapser lungene og greier ikke lenger å forsyne kroppene med tilstrekkelig oksygen. Siden bærer det inn i et fryktelig sykdomsforløp der kampen for hvert åndedrag er et overveldende slit.
– De fleste av disse pasientene er u-vaksinerte, enten fordi de nektet å la seg vaksinere eller fordi de forsømte det.
 
Kroppsorganer svikter
En av disse sykepleierskenes store frustrasjoner er kunnskapen om at vaksinerte pasienter ville ha sluppet unna dette fryktelige stadiet av den farlige sykdommen. Som eksempel nevner hun en pasient som var i ferd med å få fremskreden organ-svikt rundt i kroppen:
– Jeg ber for ham. Vi prøver å gi ham all den hjelpen vi rår over. Men på dette stadiet er det ingenting som hindrer alt det fryktelige som skjer med den døende kroppen. Pasienten tigger meg å bli værende ved sykesengen mens slutten nærmer seg. Vi hadde kjempet i dagevis for ham. Men nå innser han at det går mot slutten. Så griper han hånden min. Jeg tørker av pannen hans og gjentar at jeg skal bli værende der. Før lungesvikten fratar pasienten stemmebåndenes bruk, gjentar han at han angrer så dypt på at han ikke tok vaksinen. Langt om lenge lukker han øynene og dør.
 
Sykdommen mye verre enn bivirkningene
Ved utgangen av august har Israel vaksinert omtrent 6 millioner mennesker. Israel regner bivirknings-promillen blant de vaksinerte som en svært liten omkostning sammenlignet med de fryktelige kampene som de alvorlig syke må slite seg igjennom.