Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

USA flytter sin ambassade til Jerusalem 14. mai og Guatamala gjør det samme to dager senere

USA´s pesident Trump sier at han vil forsøke å komme til Israel når ambassaden åpner i Jerusalem 14. mai. Han lovet Netanyahu at han ville gjøre alt for å greie dette. Guatamalas president Jimmy Morales sier at Guatamala anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og vil flytte landets ambassade til Jerusalem to dager etter USA

President Trump (t.v.) og statsminister Netanyahu

JerusalemOnline / Ole Bernhard Sørbøe 6.3.18

USA´s pesident Trump sier at han vil forsøke å komme til Israel når ambassaden åpner i Jerusalem 14. mai. Han lovet Netanyahu at han ville gjøre alt for å greie dette. Guatamalas president Jimmy Morales sier at Guatamala anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og vil flytte landets ambassade til Jerusalem to dager etter USA.


Israels statsminister Benjamin Netanyahu og amerikanske president Donald Trump møttes mandag ettermiddag i Det hvite hus for deres femte møte. Før deres private møte begynte, satte de to seg ned for å ta et bilde og ga deretter korte uttalelser.


Netanyahu snakket mest om den iranske trusselen som har kommet til Israels grenser. "Vi må stoppe dette landet som truer med død ovr Israel og til Amerika," sa han. "Iran må derfor stoppes."


Den israelske statsministeren kommenterte deretter sjansen for fred i Midtøsten, og understreket viktigheten av å gripe den nåværende muligheten. "Araberne har aldri vært nærmere Israel; Israel har aldri vært nærmere araberne,» hevdet Netanyahu.


Netanyahu roste også Trump og takket ham for sin støtte til Israel. Ifølge Netanyahu har den israelsk-amerikanske alliansen aldri vært sterkere, og Israels folk setter stor pris på Trumps posisjon i Jerusalem og Iran. "Takk for ditt lederskap og takk for det enorme vennskapet ditt," fortalte han den amerikanske lederen.


Etter Netanyahus bemerkninger spurte Hadashot-nyhets-korrespondent Dana Weiss Trump om han planlegger å være i Jerusalem for den amerikanske ambassadenes åpning. «Jeg vil gjøre alt for å være tilstede,» sa Trump etter at han først hadde svart på spørsmålet ved å si at ambassaden ville bli bygget veldig fort, og at det ville koste mindre enn forventet.


"Israel er veldig spesielt for meg, et spesielt land, spesielle mennesker, og jeg gleder meg til å være der igjen, og jeg er veldig stolt av min beslutningen," tilføyde Trump, med henvisning til hans erklæring om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.