Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

USA har bestemt at de vil åpne Israels ambassade i Jerusalem den 15. mai 2018

I forkant av denne planen vil den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem åpne den 15. mai 2018 i forbindelse med feiringen av Israels 70 års jubileum for sin uavhengighet

World Israel News / Ole Bernhard Sørbøe (25.2.18)

President Donald Trump har bekreftet at den amerikanske ambassaden vil bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem den 15. mai sammen med Israels 70. uavhengighetsdag.

"President Trumps beslutning om å flytte USA´s ambassade til Jerusalem på den kommende uavhengighetsdagen er en følge av hans historiske erklæring i desember 2017 for å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad," sa statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse fra den israelske ambassaden i Washington sist fredag.

"Denne beslutningen vil gjøre Israels 70. uavhengighetsdag til en enda større feiring. Takk president Trump for ditt lederskap og vennskap!", sa den israelske statsminister.

Ron Dermer, Israels tidligere ambassadør i FN uttalte igår: «Den 15. mai 1948, anerkjenner president Truman Israels uavhengighet. 15. mai 2018, 70 år senere, vil president Trump at USA skal flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem. To historiske beslutninger. med 70 års mellomrum."

Israels nåværende ambassadør i FN, Danny Danon tok imot kunngjøringen og uttalte: "President Trumps dristige beslutning om å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem 15. mai iår til ære for vår 70. uavhengighetsdag, er et testament til den ubrydelige alliansen og det sanne vennskapet mellom USA og Israel. Nå er det tid for alle FN-medlemslandene å følge i USA´s feksempel og erklære at de også anerkjenner Jerusalem som Israels evige hovedstad."

Mai-åpningen markerer en betydelig akselerasjon. Under sin historiske tale til Knesset i januar sa visepresident Mike Pence at ambassaden skulle åpne innen utgangen av 2019. Statssekretær Rex Tillerson, som undertegnet sikkerhetsplanen for den nye ambassaden på torsdag, hadde sagt at det ville ta år.

Under sitt seks-dagers besøk til India i forrige måned, fortalte Netanyahu reportere at USA vil flytte ambassaden til Jerusalem "mye raskere enn du tror", muligens innen årets utgang. Trump nektet en slik plan, og sa til Reuters: "Ved årets slutt? Vi snakker om forskjellige scenarier - jeg mener åpenbart at det ville være midlertidig. Vi ser egentlig ikke på det. Svaret er nei."

I utgangspunktet vil ambassadebygningen i Jerusalem bestå av bare noen få kontorer muligens der konsulatkontoret for tiden er lokalisert, inntil et større eksisterende bygning i Arnona-området i Jerusalem er ferdig, 

En åpningsseremoni planlegges nå i Jerusalem 15. mai iår, 70 år etter landets uavhengighetsdag dne 15. mai 1948.