Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

USA holder tilbake støtte på $ 125 millioner til palestinerne

Trump-administrasjonen har stoppet en utbetaling på 125 millioner dollar til FN-byrået for palestinske flyktninger og vurderer fremtidig finansiering av organisasjonen.

Arabiske terrorister i Samaria

World Israel News / Ole Bernhard Sørbøe   9. januar 2018

Med henvisning til tre vestlige diplomater som har om bedt om å forbli anonyme, sier rapportene at bevilgningen skulle leveres den 1. januar, men at beløpet nå er holdt tilbake. Beløpet er en  tredjedel av den amerikanske årlige finansieringen til UNRWA.


Støtten fra USA blir nå frosset mens USA vurderer situasjonen. Den amerikanske ambassadør til FN, Nikki Haley, kunngjorde forrige uke at Trump-administrasjonen vil stoppe bistanden til palestinerne, med mindre de er enige om å komme til forhandlingsbordet og delta i fredssamtaler med israelerne.


President Donald Trump har sagt at «vi vil ikke gi noen ekstra midler til palestinerne før de er villige til å komme tilbake til forhandlingsbordet," uttalte Haley på tirsdag.
 
På samme dag sa president Trump: "Vi betaler palestinierne flere hundre millioner om året og får ingen takknemlighet eller respekt eller respons fra deres side . Er ikke palestinerne lenger villige til forhandle om fred, hvorfor skal vi da utbetale disse massive fremtidige betalinger til dem? ”


Nylig oppfordret Israels FNs ambassadør Danny Danon til giverland å undersøke UNRWAs påståtte bånd med Hamas terrororganisasjon som kontrollerer Gazastripen.  "Det er på tide å få slutt på den absurde virkeligheten fra FN-organisasjonen UNRWA´s side, som forventes å yte humanitær bistand. I stedet opptrer de på vegne av terrororganisasjoner," sa Danon.