Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

FLYTTING AV USA´S AMBASSADE

USA´s regjering er fast bestemt på at ingenting skal hindre at landets ambassade skal bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem innen 15. mai, muligens før. President Trump har nemlig antydet at han muligens er i meget viktige forhandlinger med Kinas president og Nord-Koreas president den 15.mai, slik at flyttingen og innvielsen må skje før 15.mai.

Det amerikanske konsulat i Jerusalem

Ole Bernhard Sørbøe 31.3.18

Ifølge flere kilder har utenriksminister Rex Tillerson gitt sin tilslutning til en midlertidig plan, som Kongressen har  godkjent. Ambassaden blir i første omgang provisorisk, ettersom det hverken er besluttet hvor en permanent ambassade skal ligge eller om den bygges fra grunnen av eller om USA skal overta en eksisterende bygning.

Ifølge flere kilder vil størstedelen av USAs diplomatiske stab bli værende i dagens ambassade i Tel Aviv, mens noen få kontorer skal flyttes til det amerikanske konsulatet i Jerusalem, som i dag ordner pass- og visum.

Dette vil gi Trump-administrasjonen anledning til å skru opp et ambassadeskilt over døren og gir verden klar beskjed om at nå ligger landets ambassade i Jerusalem.

Det mest sannsynlige stedet for en permanent amerikansk ambassade i Jerusalem, er ifølge flere kilder det gamle Diplomat Hotel, som ligger i bydelen Talpiot, rett ved siden av dagens amerikanske konsulat. Diplomat Hotel benyttes i dag som pleiehjem og vil tidligst kunne overleveres om to år. Deretter venter en omfattende ombyggingsprosess for at bygningen skal kunne møte USAs strenge krav til sikkerhet.