Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

USA´s ambassadør kalt for «sønn av en hund"

I en samtale med Trump-administrasjonen kalte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas rasende USA´s ambassadør for »sønn av en hund"


 I sin tale på mandag sa president Mahmoud Abbas at den palestinske myndigheten ville forkaste et forventet fredsforslag fra det Hvite Hus.

Den palestinske leder Mahmoud Abbas

World Israel New / Ole Bernhard Sørbøe 20.3.18

Abbas kritiserte sterkt den amerikanske anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad, samt den amerikanske planen om å flytte sin ambassade til Jerusalem. I tillegg kritiserte Abbas USA´s kutt av  hundrevis av millioner dollar til hjelp til U.N.-byrået for palestinske flyktninger.


Han fordømte samtidig ambassadør David Friedman for å være nært knyttet til de jødiske samfunn i Judea og Samaria, og  beskrev ham som en "sønn av en hund".


«Noen forteller meg at jeg skal avvente Trumps plan, som han ennå ikke har avslørt for meg. Nei, jeg vil ikke vente og jeg tillater ikke at Trump sender meg en plan.», sa Abbas i telefonen.


Tidligere på mandag fordømte Friedman den palestinske ledelsen for sin stillhet i kjølvannet av to dødelige terrorangrep,  et angrep på en bil bil på torsdag i Samaria og et angrep på søndag i den gamle del av Jerusalem. Her ble tre jøder drept samt tre ble alvorlig såret, en kritisk.  I stedet for å komme med en fordømmelse av disse to alvorlige terrorangrep, svarte PA-president Mahmoud Abbas igjen med å kalle Friedman «sønn av en hund».