Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

USAS KRISTNE STØTTER TRUMPS SULEIMANI-AVGJØRELSE

USAs evangelikale støtter Trumps Suleimani-avgjørelse
USAs kristne støtter Trumps henrettelse av Qassem Suleimani og Abu Mahdi al Muhandis. Det skriver en av lederne deres i The Jerusalem Post
 

 

 

  Av Odd Sverre Hove
 
Mike Evans er evangelikal kristenleder i USA. Nærmere bestemt leder han en enorm bevegelse av evangelikale kristne velgere i USA som går under navnet «The Trump Evangelical Faith Initiative».
I kraft av leder-rollen i denne bevegelsen har Mike Evans 66 millioner følgere på Facebook. Selv mener han ett hundre prosent av disse 66 millioner kristne Israel-vennene vil støtte Trump ved nyvalget i november 2020.
 
Iran ble total-overrasket
Nylig skrev Mike Evans en ny artikkel i den israelske avisen The Jerusalem Post. Der skriver han for det første at «kjeltring-lederskapet i Iran» (som han kaller det) ble totalt overrasket over styrken president Trump demonstrerte da han med ett slag slo til mot Suleimani.
Iran kalkulerte aldri med at president Trump ville vise seg å være så sterk, skriver Mike Evans.
 
Overraskende moralsk klarhet
For det andre peker han på den overraskende moralske klarheten som Trump stilte ayatollaene i Iran overfor. Dette siste forklarer Mike Evans med en historisk sammenligning:
– Den 23. januar 1980 sa president Jimmy Carter i talen om Rikets tilstand at USA med styrke ville forsvare interessene sine i Den persiske Gulfen. Men den erklæringen kom for sent for de 66 amerikanerne som da var tatt som gisler i USAs ambassade i Teheran før årsskiftet. Fjorten av dem ble senere satt fri. Men de resterende 52 ble holdt som gisler av ayatolla-regimet i hele 444 dager under resten av president Carters president-tid. Ingen åpenlys militær handling ble satt i verk for å befri dem, skriver Mike Evans.
– Til sammenligning sa president Trump etter angrepet på USAs ambassade i Bagdad den 31. desember 2019, at USA ville forsvare USAs interesser. Derfor lot ikke Trump ambassadefolkene i Bagdad sitte ubeskyttet igjen i ambassadebygningen. Men han sendte straks 100 marinesoldater for å beskytte dem inne i ambassaden.
 
Øremerket 52 nye steder for angrep
Slik gjorde Trump det klart for verdens største terror-regime at amerikanerne ikke ville finne seg i å bli beleiret inne i en ambassade-bygning uten at det ville få konsekvenser.
Deretter besluttet president Trump å eliminere general Suleimani. Det var i seg selv en modig handling av Trump, skriver Mike Evans. – Og ganske riktig: Iran ble voldsomt sjokkert. Iran hadde aldri kalkulert med at presidenten skulle vise seg å være så sterk.
Dessuten kunngjorde Trump at hvis Iran fortsetter å angripe amerikanere, hadde USA øremerket 52 steder i Iran for angrep, til minne om de 52 gislene som i sin tid satt fanget av Iran i 444 dager.
En slik moralsk klarhet har Iran aldri møtt fra noen amerikansk president før, skriver den evangelikale amerikanske kristne-lederen i den israelske avisen.
Lederen for de evangelikale kristne Israel-vennene i USA konkluderer avisartikkelen sin med full støtte til president Trump: Jeg mener vi traff den helt riktige avgjørelsen da vi fjernet de to terrorist-lederne fra sjakkbrettet, skriver han i The Jerusalem Post denne uken.