Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

VERSTE RAKETTANGREP SIDEN SOMMEREN 2014

 Trafikken stanset helt opp i Sør-Israel

United with Israel / Ole Bernhard Sørbøe 14-11-18

Israel har opplevd det verste rakettangrepet siden sommeren 2014. Mange sivile israelere er skadet og en palestinsk mann ble drept. Det er terrororganisasjonen Hamas som hele tiden står bak angrepene mot Israel.

 
En palestinsk arbeidstaker, Mahmoud Abu Asbah på 48 år, fra Hebron i Israel, ble drept mandag kveld av en rakett som traff et hjem i Ashkelon.


400 raketter fra Hamas i Gaza rettet mot sivile mål i Israel skadet 55 israelere på forskjellige steder i hele Sør-Israel.


 100 raketter fra Gaza ble ødelagt av Iron Dome-missilforsvaret i luften før de nådde Israel. Rakettangrepene nådde så langt som tll Askkelon i nord og Dødehavet i øst, mens Hamas og  den islamske jihad har truet med å utvide angrepsprosessen også til Tel Aviv-området.


 En 40 år gammel mann som ble drept av raketten er den første sivile ulykken i Israel fra den mest intensive bølge av angrep siden Operation Protective Edge sommeren 2014. Tidligere på kvelden ble en 19-årig IDF-soldat alvorlig skadet da en anti-tank missil skutt ut fra Gaza traff en buss ved siden av hvor han stod.


Som et svar på de hundrevis av raketter som kom fra Gaza, har Israel Air Force (IAF), jagerfly, slått Hamas og palestinske islamske jihad-terrormål over hele stripen. 100 mål ble rammet av Iraelske bombefly, inkludert terrorforbindelser, observasjonsposter, rakettstartkampanjer og Hamas "Al Aqsas TV-stasjonbygning" og Hamas' militære etterretningshovedkvarter.  "Hamas må bære konsekvensene av sine handlinger," sa Israels militære leder.


Hamas hadde med vilje etablert sitt hovedkvarter ved siden av en palestinsk skole i Gaza, understreket IDF. Derfor ville ikke Israel bombe dette området. 


Palestinske tjenestemenn rapporterte at minst tre personer, inkludert to Hamas-terrorister, ble drept og 9 personer ble såret ved de israelske flyangrepene.


Positivt er det at den norske pressen og TV nå  oftere forteller at Israel bombarderer Gaza på grunn av terrorangrep mot Israel fra Gaza.