Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Viktig samarbeidsavtale mellom Saudi-Arabia og Israel

Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman møtte høytstående senior-embetsmenn fra Israel under sitt besøk i Egypt tidligere denne uken, skriver den arabiske London-baserte avisen Al-Araby Aljadeed.

Kronprins Mohammed bin Salman

JerusalemOnline / Ole Bernhard Sørbøe 9.3.18

Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman er idag den øverste politiske leder av den arabiske staten Saudi-Arabia. Han har etterhvert fått et meg godt forhold til den israelske staten, og har besøkt Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
 Avisen Al-Araby Aljadeed skriver at møtet fokuserte på normalisering av båndene mellom Israel og Saudi-Arabia, og i stor grad på økonomi.
Saudi Arabia planlegger et førsteklasses eiendomsprosjekt som sponses av saudiene i Akababukten. Kronprins Mohammed annonserte først planen for den 26.500 kvadratkilometer store sonen på en internasjonal investeringskonferanse i Riyadh i oktober i fjor. 
Tjenestemenn sier at offentlige og private investeringer i området forventes å nå 500 milliarder dollar. Mega-byen er tenkt bygget på Saudi-territoriet på den østlige kysten av Rødehavet nær grensen til Jordan, og kobles til Egypt over gulfen via en bro som går gjennom øya Tiran.
På møtet mellom den saudiske kronprinsen og israelske tjenestemenn ble det fastslått at Israel skal bli en del av prosjektet, fremkommer det fra kildene til Al-Araby Al-Jadeed. Dette er en ventet utvikling etter det sterkt forbedrede forhold mellom Saudi-Arabia og Israel.
I lys av den delte sjøgrensen mellom Saudi-Arabia, Egypt, Jordan og Israel, er det nødvendig å etablere et internasjonalt rammeverk for å inkludere Israel i Saudi-prosjektet, skriver avisen.